Online nyelvtanulás

Online nyelvtanulás

Hogyan tanuljunk idegen nyelveket

2021. november 13. - Nyelvtudó

Mindjárt kezdhetjük a kérdést azzal, hogy van e értelme idegen nyelvet tanulni, mivel léteznek  fordító programok, hangos szótárak, és mesterséges inteligenciával működő tolmácsgépek.

A világ a technikai fejlődés felé  halad, de a gépies fordítás jelenleg is inkább egy levél elolvasására jó, de a finomabb részletek megértéséhez már inkább ne használjuk.  Ha idegen nyelvet tanulunk, szinte kivétel nélkül a köszönéssel kezdődik az első óra, majd lassacskán felépül az idegen nyelven a körülöttünk lévő világ. Természetesen ez a Világ online nyelvoktatással is kiépíthető.  Közel 25 éves nyelvoktató tapasztalatunk alapján magán online órákat heti 1x2, vagy 2x2 órás egységben célszerű venni. Lehet ennél több is, ha gyorsan szeretnénk haladni, és ráadásul  szorgalmasak is vagyunk.

Nagyon fontos tényező a motíváció. Ha ez nincs, akkor könnyen feladjuk az első nehézség esetén a tantermi és online nyelvórákat is.  Legyen célunk, határozzuk el, hogy fél év alatt  el szeretnék jutni egy alapszintre, vagy egy magasabb nyelvi szintre. A legjobb, ha konkrét célért tanulunk, pl külföldi munkavállalás, diploma, felvételi, több pontszám, stb.

Gyakorlat teszi a mestert:

Ez a régi közmondás a nyelvtanulásra is nagyon igaz.Tapasztalatból tudjuk, hogy azok, akik megszerezték a nyelvvizsgát, majd hátradöltek és pár évig egy szót nem beszéltek idegen nyelven, nekik problémás lehet egy munkahelyen ismét folyékonnyá tenni a megkopott tudásukat. Sőt, ha valaki nyugateurópai egyetemen szeretne tanulni, gyakran 2 évnél nem régebbi nyelvvizsga szükséges hozzá. Tehát nagyon is célszerű szinten tartani a nyelvtudásunkat, mert ha nem használjuk, szinte biztos, hogy felejtünk belőle. Egy heti egy alkalmas online nyelvtanfolyam a szintentartásra  nagyon megfelelő.

Jó tanulást!

https://nyelvtudo.hu

online-course-g85f50b6d2_1920.jpg

 

 

Nyelvtanulás járvány idején

Sziasztok!

Úgy látjuk, hogy mostanában kevesebben jöttök nyelviskolába tanulni. Ezt meg lehet érteni, de higgyétek el, hogy jelenleg az egyik legjobb befektetés, ha online órákon idegen nyelveket tanultok. Hogy miért? Aki eddig nem jutott el egy használható nyelvtudásig, annak bizony nagy kiesés lesz 1-2 év szünet. Ezzel szemben most te otthonról, vagy a munkahelyedről online tanulhatsz. Te leszel előnyben másokhoz képest a járvány után. Te kaphatod meg a jobb állást, vagy téged fognak felvenni az egyetemre. Már hallom is, hogy ez pénz kérdés. Igen az, de hosszútávú jó befektetés. Ha nincs a nyelvtanulásra pénzed, akkor már erre a célra is kaphatsz kölcsönt, ez a felnőttképzési hitel, kedvező kamatozással.  Elkezdheted a tanulást heti 1x2 órával is egyénileg, ekkor havi 30 - 40 ezer forint lesz a kiadásod a tandíjra. Nálunk nem kell egyszere 100 órát kifizetned, fizethetsz 10 óránként és eldöntheted, hogy tovább tanulsz még 10 órát, vagy inkább szünetet tartasz. Sőt, ha nyaralni mész, vagy beteg vagy az órákat le is mondhatod, és egy másik neked kedvező időpontban tartjuk meg.

Itt jelentkezhetsz online tanfolyamra: https://nyelvtudo.hu  vagy info@nyelvtudo.hu mailra írhatsz.

Jó tanulást!

online-learning.png

 

.

Online nyelvtanulás 2021

Tapasztalatok online nyelvoktatásban

Sziasztok!

A váci Deutsch-Haus Nyelviskolából írok,(https://nyelviskola-vac.hu)  online nyelvoktatási tapasztalatainkról. Lassan másfél éve, hogy eltüntek  a tanulóink egy része a tantermekből. A fő ok a járvány és az állami iskolákban bevezetett online oktatás. Természetesen mi is átálltunk tanteremről onlinere. Nem csak a nevünkből adódó          " deutsch" nyelvet tanítjuk, hanem angol, francia, holland, orosz és svéd nyelvet is. online_tanar.png

Másfél évvel ezelőtt  a tanteremben megkezdett csoportos angol, német  nyelvórákat sikeresen befejeztük skype-on. Mára már külön honlapot működtetünk az online nyelvoktatásra: https://nyelvtudo.hu  oldalon. Online nyelvóráinkon nem feladatokat küldözgetünk, hanem végig élőben beszél a tanár a diákjaival. Tehát nem unalmasak, vagy monotonok az órák, persze ez tanár és diák függő is. :)

Mi is változtunk, ugyanis a lokális "kisvárosi" nyelviskola előtt megnyílt a VILÁG. Szinte azonnal jelentkeztek tanulók külföldről, pl. Németországból, Dániából, Ausztriából, sőt még egy Kolumbiába költözött magyar diákunk is tovább tanulta a német nyelvet laptopja segítségével.

Tapasztalataink alapján csoportban online max 6 fő-t lehet hatékonyan oktatni. Egyéni online oktatásnál viszont szinte 100%-ban megegyezik az oktatás a tantermivel. Nyelviskolánk az online oktatásnál  meghagyta az egyes nyelveknél használt tankönyveket, munkafüzeteket, amelyeket a tanulók megvásároltak maguknak így az online  órákon mindenki ugyanúgy használja a könyveit, mintha tanteremben lenne.mobil.jpg

Nyáron a járvány lecsendesedésével se jöttek vissza tanulóink az iskolapadokba. Többen elkényelmesedtek, hiszen otthonról a "home-office"-ból is lehet dolgozni, és már nyelvet is tanulni.  Megint mások még kicsit féltek visszajönni, ők is az online nyelvoktatást választották. Középiskolás és egyetemista diákjajinkból is többen az online nyelvtanulás mellett döntöttek, mert így több szabadidejük maradt, nem kellett a főiskoláról rohanni a nyelviskolába, vagy a középiskolásnak este későn hazamenni busszal. Tehát sok előnye van az online nyelvtanulásnak. Sőt, ha valaki nyaral, vagy beteg, akkor se marad le egy óráról. 

Illik a hátrányokról is mondani valamit.  Nem jó, ha kikapcsoljuk a képernyőt és csak a beszédet  halljuk, ugyanis a tanárnak és a tanulónak is erős visszajelzés a testbeszéd.  Másik hátrány, hogy könnyebb lemondani  az órát, mint személyesen, és nincs meg a "kényszer" órára menni. Nagy létszámú csoportot nehéz online  oktatni, de ez a tanteremben is így van. Lehetnek technikai problémák, sőt függünk a technikától. 

 Honlapunkon a https://nyelvtudo.hu oldalon várjuk az angol, német, orosz, francia, holland, svéd nyelveket tanulni vágyókat.

süti beállítások módosítása