Online nyelvtanulás

Online nyelvtanulás

Hogyan tanuljunk idegen nyelveket

2021. november 13. - Nyelvtudó

Mindjárt kezdhetjük a kérdést azzal, hogy van e értelme idegen nyelvet tanulni, mivel léteznek  fordító programok, hangos szótárak, és mesterséges inteligenciával működő tolmácsgépek.

A világ a technikai fejlődés felé  halad, de a gépies fordítás jelenleg is inkább egy levél elolvasására jó, de a finomabb részletek megértéséhez már inkább ne használjuk.  Ha idegen nyelvet tanulunk, szinte kivétel nélkül a köszönéssel kezdődik az első óra, majd lassacskán felépül az idegen nyelven a körülöttünk lévő világ. Természetesen ez a Világ online nyelvoktatással is kiépíthető.  Közel 25 éves nyelvoktató tapasztalatunk alapján magán online órákat heti 1x2, vagy 2x2 órás egységben célszerű venni. Lehet ennél több is, ha gyorsan szeretnénk haladni, és ráadásul  szorgalmasak is vagyunk.

Nagyon fontos tényező a motíváció. Ha ez nincs, akkor könnyen feladjuk az első nehézség esetén a tantermi és online nyelvórákat is.  Legyen célunk, határozzuk el, hogy fél év alatt  el szeretnék jutni egy alapszintre, vagy egy magasabb nyelvi szintre. A legjobb, ha konkrét célért tanulunk, pl külföldi munkavállalás, diploma, felvételi, több pontszám, stb.

Gyakorlat teszi a mestert:

Ez a régi közmondás a nyelvtanulásra is nagyon igaz.Tapasztalatból tudjuk, hogy azok, akik megszerezték a nyelvvizsgát, majd hátradöltek és pár évig egy szót nem beszéltek idegen nyelven, nekik problémás lehet egy munkahelyen ismét folyékonnyá tenni a megkopott tudásukat. Sőt, ha valaki nyugateurópai egyetemen szeretne tanulni, gyakran 2 évnél nem régebbi nyelvvizsga szükséges hozzá. Tehát nagyon is célszerű szinten tartani a nyelvtudásunkat, mert ha nem használjuk, szinte biztos, hogy felejtünk belőle. Egy heti egy alkalmas online nyelvtanfolyam a szintentartásra  nagyon megfelelő.

Jó tanulást!

https://nyelvtudo.hu

online-course-g85f50b6d2_1920.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyelvtudo.blog.hu/api/trackback/id/tr3116749998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása